Dunia dijangka mengalami kemarau panjang bermula tahun 2019

Agensi Meteorologi dan Geofizik menyatakan bahawa akan ada kemarau yang panjang yang akan melanda dunia. Dianggarkan bahawa musim kering yang panjang akan bermula pada 2019 hingga 2022. Rizab air dunia pada masa ini hanya tinggal 3%. Maka apakah maklumat ini bermakna bagi kita? Maksudnya ialah keluar dari Dajjal sangat dekat. Dan kemunculan Imam Mahdi berada di tengah-tengah kita, tanpa kita ketahui.

Ini bermakna bahawa apa yang dikatakan oleh Nabi saw terbukti.Dalam hadits tentang kisah Tamim Ad-Dari, keluarnya Dajjal di tandakan dengan keringnya tasik Thabariyyah (Tiberias), keringnya mata air Zughar, dan pohon kurma Baisan tidak berbuah lagi. Dan jika kita mengikuti perkembangan maklumat terbaru tentang ketiga-tiga tanda ini, ia adalah benar.

Selama dua tahun yang lalu, pokok kelapa sawit di Baisan tidak menghasilkan buah apa pun. Diikuti oleh musim bunga Zughar yang semakin berkurangan. Dan yang paling menakjubkan adalah bahawa air yang berulang di tasik Tiberias di Israel sangat membimbangkan. Dengan cara ini, kerajaan Israel sibuk mencari sumber air yang lain. Salah satunya merancang penyulingan air laut.

Dalam hadis lain dikatakan bahawa Dajjal akan keluar dari sarangnya ditanda setelah berlaku kemarau dan kekeringan selama kurun 3 tahun. Dan sebagaimana disebutkan di atas, bahawa Badan Meteorologi dan Geofisika telah menganggarkan kemarau panjang akan bermula tahun 2019 hingga 2022 Jika di antara kita ada yang pernah menunaikan haji dari tahun 2011, 2012, 2013, 2014, maka insya Allah pernah berjumpa dengan “calon Imam Mahdi” di dekat Ka’bah.

Dan hanya orang istimewa yang tahu tanda itu. Dan kemunculan Imam Mahdi ini seperti yang pernah di nubuwahkan oleh Rasulullah adalah ditandai wafatnya Raja yang namanya bermakna nama haiwan. Ia mungkin bahawa dia adalah Raja Fahd (Fahd: singa). Selepas itu terdapat pertikaian. Dan naik takhta raja dengan banyak dosa, kemudian meniinggal, kemudian seorang raja yang baik muncul. (Mungkin dia adalah Raja Salman). Saya tahu itu.

Ia adalah semasa atau selepas pemerintahan Raja Salman bahawa terdapat penyelesaian Imam Mahdi. Daripada tanda-tanda ayat qauniyah, kesimpulannya adalah bahawa akhir dunia fanatik sangat dekat. Marilah kita berbuat sebaik mungkin, dan jemput satu sama lain untuk bertemu di mana sahaja untuk bersungguh-sungguh meningkatkan kehidupan akhirat. Waallahu ai bi showab

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *