“Saya Manusia Bukan Binatang”- Empat Jam Tunggu Di Kaunter Perkhidmatan Kerajaan, Lelaki Hilang Sabar

Seorang lelaki hilang sabar di sebuah pejabat kaunter perkhidmatan kerajaan setelah menunggu dari pukul 10.00 pagi hingga 2.00 petang.

Apabila tiba gilirannya untuk diberi perkhidmatan, dia bagaimanapun disuruh datang semula di masa lain, kerana kaunter mengalami masalah kekurangan staf dan sudah tiba masa rehat sedangkan ramai staf kelihatan berjalan tanpa melakukan apa-apa.

Hilmi Adi Ruzaini
A Malaysian loses his cool at a
government office when he waited from 10am 2pm, and when he was served, time citing lack of manpower and its the officer asked him to come back other their time for a break – when there’s so doing nothing many people walking around seemingly

Rakaman kejadian tersebut boleh ditonton di bawah:

Lebih menarik perhatian, Netizen mendakwa mereka juga pernah mengalami situasi yang sama di kaunter perkhidmatan kerajaan, tetapi hanya menahan rasa geram.

Komen Netizen:
The responses to this video is crazy. Clearly everyone has bad experience with our civil servant efficiency and sharing their story at this tweet reply. Just keep it civilized and not racist whatnot ya

Tips,nak datang pukul 10-12,Pukul 8-10 sarapan jauh sikit,Pukul 12 nak keluar ambil dan hantar anak sekolah sampai pukul 2,Pukul 2 nak solat, baring kejap dekat surau.

3.30 nak minum petang. 4.30 dah nak bersiap balik. 4.55 semua dah beratur depan mesin punch card.

Nampaknya Netizen berpihak kepada lelaki tersebut dan meminta mutu perkhidmatan di kaunter kerajaan di pertingkatkan.

Boleh kata 90% rakyat Malaysia pernah kena benda ni.
“Pakat masuk pakai kabel je, qini lah jadi nya. Kerja sambil lewa. Boleh kata 90% Malaysian pernah kena benda ni.”

“Sampai bila nak jadi mcm ni? Orng gomen kena ingat, kerja mereka dibayar gaji, bukan charity work. Staff ramai tapi kaunter bukak 1-2. Abah dia lah.”

Ada antara mereka berkata, sebilangan kaunter perkhidmatan kerajaan telah menjalankan tugas dengan efisien namun masih ada kaunter yang perlu memperbaiki mutu perkhidmatan dan meneliti semula masalah red-tape.

“Dahlah lapar, tunggu empat jam
memang boleh jadi naga.

Boleh faham perasaan dia, rasa dia pon tak lunch lagi kot. Sesiapa tunggu 4 jam dengan perut kosong boleh jadi Naga,

Kalau nak pegi keluar cari makan takut no. giliran sampai terlepas lak. Pernah lalui tapi mencarut dalam hati je le, bravo to this quy…hahaha

“Pernah kena juga.”
Understand how he felt. Been there, waited for hours. Government agencies really need an overhaul. Lack of efficiency

“Kalau aku pun, aku marah. Dari kerajaan dahulu sampai sekarang, sama sahaja.
Been there (in that situation) plenty of times, if i were that man, i will be fuming mad too. From the past govt to the current govt, it’s more or less the same. come on. time is money unless you’re paid to sit there and doing nothing

Apa pun kita nantikan penjelasan rasmi yang munasabah dari pejabat terbabit.- sumber amazingnara.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *